Door wie

Belangrijk voor hulpverlening is dat je een klik hebt met degene die je begeleidt. Daarom hier een eerste kennismaking met mij.

Mijn naam is Janneke Bos-Graafland.
Ik ben geboren 1959 en opgegroeid in Bergambacht, een dorp in de Krimpenerwaard. Ik ben getrouwd met Leo en we hebben kinderen en kleinkinderen. Wij wonen al sinds ons trouwen in Gouda en zijn lid van de Sint Jansgemeente.

Opleiding
Mijn oorspronkelijke beroep is kraamverzorgende. Vanaf 2004 ben ik mij gaan scholen in hulpverlening. Op het gebied van psycho-pastoraat heb ik alle cursussen gevolgd bij Zegenend Helpen. Na opleidingen en drie jaar meelopen in de praktijk van collega’s, ben ik in 2012 een eigen praktijk begonnen. Ik werk daarin alleen, soms met een stagiair. Wel heb ik regelmatig contact met collega’s om elkaar wederzijds te inspireren. Naast deze intervisie ontvang ik ook supervisie. Op deze manier wordt ik scherp gehouden en mijn praktijkvoering en werkwijze getoetst.

Ik leer ook veel van de gesprekken met mijn cliënten. Zij leren mij hoe het is om te leven met de werkelijkheid van gebroken relaties, misbruik en depressie. Ook mijn eigen levenservaring was een leerschool.

Verdieping
Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener.
Daarom school ik mij steeds bij, bij verschillende organisaties. Zo heb ik bijvoorbeeld verder onderwijs ontvangen met betrekking tot gebedspastoraat bij ‘Vrij Zijn’ en over innerlijke genezing bij TPZ en bij ConPas. Ook bezoek ik regelmatig studiedagen over verschillende onderwerpen. De cursus “Herstel na seksueel misbruik” heb ik pas nogmaals gevolgd om mijn kennis te verfrissen,  en te leren van andere hulpverleners zodat ik mij steeds weer in kan zetten voor de vrouwen die ik begeleid. Ik lees ook graag boeken.

Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener.

Vanaf 2005 was ik één dag in de week medewerker bij het interkerkelijk gebedswerk: Healing Rooms. Ik ben daar in 2017 mee gestopt, maar die ervaring neem ik wel mee in mijn functioneren.

Door mijn levenservaringen heb ik veel mensenkennis opgedaan die ik nu kan gebruiken in mijn werk. Ook het speciaal gericht zijn op één situatie en die dan weer los kunnen laten om je op een ander te richten is ook wat ik leerde als kraamverzorgende en ook bij Healing Rooms. Maar ook mijn eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien en mij te laten helen door God en mensen maakt dat ik niet boven je, maar naast je kan staan.

Onderwijs geven
Mijn man en ik hebben samen een cursus geschreven over Heelheid in Christus die we in onze gemeente geven (mensen vanuit andere gemeenten zijn ook hartelijk welkom!). De sprekerstrainingen die ik heb gevolgd, komt daar goed van pas! Ook het komende seizoen zullen we weer dit onderwijs geven. Meer info kun je vinden op de website van onze gemeente.

Hobby’s
In mijn vrije tijd lees ik graag een boek. Creatief bezig zijn doe ik ook graag en pas ik ook toe in mijn praktijk. In de tuin werken is voor mij puur genieten en geeft mij energie.  Ik wandel graag, in de zomer in de bergen lopen is voor mij letterlijk en figuurlijk het toppunt! Maar ook wandelen en fietsen in eigen omgeving is heerlijk.

Foto’s
De bermen kleuren rood door de bloeiende klaprozen! Bij mij in de tuin zijn de de papavers ook zover zijn. Je kunt via de foto’s boven de pagina’s genieten van deze prachtige bloemen (mijn favorieten!).

Wil je mij persoonlijk leren kennen en ook ervaren wat  mijn manier van hulpverlenen is, vraag dan een  kennismakingsgesprek aan.