Door wie

Belangrijk voor hulpverlening is dat je een klik hebt met degene die je begeleid. Daarom hier een eerste kennismaking met mij.  

Mijn naam is Janneke Bos-Graafland. Ik ben geboren 19christelijke hulpverlener Gouda59 en opgegroeid in Bergambacht, een dorp in de Krimpenerwaard. Ik ben getrouwd met Leo en we hebben kinderen en kleinkinderen. Wij wonen al sinds ons trouwen in Gouda en zijn lid van de Sint Jansgemeente.

Mijn oorspronkelijke beroep is kraamverzorgende. Vanaf 2004 ben ik mij gaan scholen in hulpverlening.  Op het gebied van psycho-pastoraat heb ik alle cursussen gevolgd bij Zegenend Helpen. Na opleidingen en drie jaar meelopen in de praktijk van collega’s, ben ik in 2012 een eigen praktijk begonnen. Ik werk daarin alleen, soms met een stagiair.

Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener. Daarom school ik mij steeds bij bij verschillende organisaties. Zo heb ik bijvoorbeeld onderwijs ontvangen met betrekking tot gebeds- en bevrijdingspastoraat bij ‘Vrij Zijn’ en over innerlijke genezing bij TPZ. Ik bezoek regelmatig studiedagen over verschillende onderwerpen en lees veel boeken.

Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener.

Vanaf 2005 was ik één dag in de week medewerker bij het interkerkelijk gebedswerk: Healing Rooms. Ik ben daar in 2017 mee gestopt, maar die ervaring neem ik wel mee in mijn functioneren.

Mijn man en ik hebben samen een cursus geschreven over genezing en bevrijding die we vanaf 2007 in onze gemeente geven (mensen vanuit andere gemeenten zijn ook hartelijk welkom!). De sprekerstraining die ik heb gevolgd, komt daar goed van pas!

Door mijn levenservaringen heb ik veel mensenkennis opgedaan die ik nu kan gebruiken in mijn werk. Ook het speciaal gericht zijn op één situatie en die dan weer los kunnen laten om je op een ander te richten is ook wat ik leerde als kraamverzorgende en ook bij Healing Rooms. Maar ook mijn eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien en te laten helen door God en mensen maakt dat ik niet boven mensen, maar naast hen kan staan.

Hobby’s

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek. In de tuin werken is voor mij puur genieten. Ik wandel graag, in de zomer in de bergen lopen is voor mij letterlijk en figuurlijk het toppunt!

Op de foto’s boven de pagina’s deze keer met vogels in de tuin. Ik kan er enorm van genieten om aan tafel de vogeltjes heen en weer te zien vliegen naar de zonnebloempitten en andere zaden. Omdat ik de muizen niet wil voederen haal ik het ‘s avonds weer binnen…

Wil je mij persoonlijk leren kennen en ook ervaren wat  mijn manier van hulpverlenen is, vraag dan een kennismakingsgesprek aan.