Voor wie

Iedereen loopt in het leven tegen dingen aan die onrust en onvrede brengen en innerlijke pijn veroorzaken. Dat is niet iets om je voor te schamen, maar het is een signaal om daarin hulp van God en mensen te zoeken.

Je bent welkom met je grote en kleine vragen (en wat is groot en wat is klein?) over:

  • Levens- en geloofsvragen
  • Relatieproblemen
  • Vragen over je identiteit
  • Verwerking levenservaringen
  • Ondersteuning in het heden
  • Coaching
  • Advies

Ik besef dat bovengenoemde rijtje vrij algemeen gesteld is,
het aanbod daarbinnen is breed

Er wordt aan mij regelmatig  ondersteuning gevraagd omdat er sprake was van seksueel misbruik. Ook hechting is een terugkerend thema. Is dat niet goed ontstaan dan heeft dat gevolgen op je relaties, niet het minst in de relatie met jezelf. Maar ook angstklachten of niet tot actie kunnen komen zijn gespreksonderwerpen. Geen situatie is dus te groot of te klein om hulp te vragen.

Daarom hecht ik veel waarde aan een kennismakingsgesprek om te kijken of jouw probleem en mijn vaardigheden bij elkaar passen. Als ik je niet zou kunnen helpen beschik ik over een netwerk waar ik je naar kan doorverwijzen.

Soms weet je zelf niet wat er is. Dan kunnen we ook je levensverhaal samen doorlopen door middel van een vragenlijst, een questionnaire. Gebleken is dat op die manier veel verborgen dingen aan het licht komen. Door dat bij God te brengen is er genezing, bevrijding en herstel mogelijk.

De meest passende typering van mijn hulpverlening is dat het dat het pastorale hulpverlening is. Dit houdt in dat ik, naast luisteren naar wat jou bezig houdt, met jou op zoek ga naar God in deze gebeurtenissen.

Mijn pastorale hulpverleningspraktijk is voor vrouwen en echtparen. Ik vind het niet correct dat ik als vrouw individuele gesprekken voer met mannen alleen. Mannen die christelijke counseling zoeken verwijs ik daarom naar het kopje ‘Links’ op deze site.

Naast luisteren naar wat jou bezig houdt, ga ik met jou

op zoek naar God in deze gebeurtenissen.

Hier kun je lezen hoe anderen mijn werkwijze hebben ervaren.
En hier kun je lezen waarin christelijke hulpverlening zich onderscheidt van reguliere hulpverlening

Mijn advies is: wacht niet tot een probleem groot is. Iets wat scheef groeit kan het best in een beginstadium verholpen worden.

‘Om hulp vragen betekent niet dat je het opgeeft,
het betekent dat je weigert het op te geven’.
(Uit: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ zie mijn boekenpagina