Door wie

christelijke hulpverlener GoudaBelangrijk voor hulpverlening is dat je een klik hebt met degene die je begeleid. Daarom hier een eerste kennismaking met mij.  

Mijn naam is Janneke Bos-Graafland. Ik ben geboren in 1959. Ik ben getrouwd met Leo en we hebben kinderen  en kleinkinderen. Wij wonen in Gouda en zijn lid van de Sint Jansgemeente.

Vanaf 2004 ben ik mij gaan scholen in hulpverlening.  Op het gebied van psycho-pastoraat heb ik alle cursussen gevolgd bij Zegenend Helpen. Na opleidingen en drie jaar meelopen in de praktijk van collega’s, ben ik in 2012 een eigen praktijk begonnen. Ik werk daarin alleen, soms met een stagiair.

Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener. Daarom school ik mij steeds bij bij verschillende organisaties. Zo heb ik bijvoorbeeld onderwijs ontvangen met betrekking tot gebeds- en bevrijdingspastoraat bij ‘Vrij Zijn’ en over innerlijke genezing bij TPZ. Ik bezoek regelmatig studiedagen over verschillende onderwerpen en lees veel boeken.

Breed oriënteren en scholen vind ik belangrijk en verrijkt mijn leven en ook mijn functioneren als hulpverlener.

Vanaf 2005 was ik één dag in de week medewerker bij het interkerkelijk gebedswerk: Healing Rooms. Ik ben daar in 2017 mee gestopt, maar die ervaring neem ik wel mee in mijn functioneren.

Mijn man en ik hebben samen een cursus geschreven over genezing en bevrijding die we vanaf 2007 in onze gemeente geven (mensen vanuit andere gemeenten zijn ook hartelijk welkom!). De sprekerstraining die ik heb gevolgd, komt daar goed van pas!

Hobby’s

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek. In de tuin werken is voor mij puur genieten. Ik wandel graag, in de zomer in de bergen lopen is voor mij letterlijk en figuurlijk het toppunt! Daarnaast maak ik ook graag foto’s.

De winter is niet mijn favoriete seizoen, de mindere zonneschijn en het weinige groen en bloemen maken de dagen wat somber. Ik kan daarom extra genieten van de vogels die in onze achtertuin op de voederkorfjes afkomen.

Wil je mij persoonlijk leren kennen en ook ervaren wat  mijn manier van hulpverlenen is, vraag dan een kennismakingsgesprek aan.